Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κέικ με γεύση μανταρίνι

Πώς να φτιάξετε συνταγή για κέικ με γεύση μανταρίνι;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Χτυπάμε τα αυγά για 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι.
  4. Τα μανταρίνια πλένονται υγιεινά, οι φλούδες τους τρίβονται και προστίθενται στη ζύμη με τους χυμούς τους. Σας συνιστώ να μην πηγαίνετε πολύ βαθιά όταν τρίβετε.
  5. Ας μην δώσει στο κέικ μας μια δυσάρεστη πικράδα. Επιπλέον, βάζουμε στη ζύμη μας τον πολτό που προέκυψε κατά το στύψιμο. Δίνει μια πολύ ευχάριστη γεύση.
  6. Αφού προσθέσουμε τις τελευταίες μας προσθήκες, ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια στο αλεύρι μας και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε. Συνιστώ να το ανακατεύετε για τουλάχιστον 2 λεπτά.
  8. Συνιστώ επίσης να χρησιμοποιείτε ένα μίξερ όταν χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη. Ανακατεύοντάς το με ένα σύρμα για τα άλλα στάδια θα επιτρέψει στο κέικ να φουσκώσει καλύτερα και η γεύση του αρώματος να είναι μόνιμη καθώς χωνεύεται αργά κατά το ψήσιμο.
  9. Ρίχνουμε τη μισή ζύμη σε φόρμα αλειμμένη με μαργαρίνη και πασπαλισμένη με ζάχαρη. Στο άλλο μισό προσθέτουμε κακάο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αδειάζουμε στη φόρμα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Όπως ανέφερα σε κάθε συνταγή μου, είναι ωφέλιμο να μαγειρεύετε ελεγχόμενα καθώς οι ρυθμίσεις του φούρνου ποικίλλουν. Μπορεί να είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος από τον δεδομένο χρόνο.

Καλή όρεξη ????

Συνταγή κέικ με γεύση μανταρίνι με φωτογραφία

Κέικ με γεύση μανταρίνι

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button