Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κέικ με ρολό μπανάνας

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ μπανάνας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Αρχικά, παίρνουμε στο σύρμα μας τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει, μετά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  2. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας χωρίς να ξεφουσκώσει το κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα το κέικ μας στο μεγάλο μας ταψί πασπαλισμένο με λαδόκολλα.
  3. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά (προσέχουμε να ψηθεί).
  4. Αφού ψήσουμε, αναποδογυρίζουμε το κέικ μας σε άλλο λαδόχαρτο πριν κρυώσει, το χωρίζουμε από τη λαδόκολλα, το χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την καραμέλα στο κρυωμένο γάλα στην κρέμα και χτυπάμε μέχρι να στερεοποιηθεί.
  6. Αφού κρυώσουν και οι δύο, κόβουμε τις μπανάνες στο μέγεθος των κέικ που έχουμε χωρίσει, απλώνουμε πρώτα την κρέμα και μετά προσθέτουμε την μπανάνα και την τυλίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.
  7. Απλώνουμε την κρέμα πάνω και κάτω από το κέικ, και βρέχουμε τα στρογγυλά μέρη με το υπόλοιπο μισό ποτήρι γάλα.
  8. Τότε ας πάρουμε την καρύδα. Αφού κάνει όλα τα ίδια. Ας λιώσουμε τη σοκολάτα μας και τη στύβουμε πάνω τους και τέλος, μπορείτε να τη διακοσμήσετε όπως θέλετε. ????.

Συνταγή κέικ ρολό μπανάνας με φωτογραφία

Κέικ με ρολό μπανάνας
Κέικ με ρολό μπανάνας
Κέικ με ρολό μπανάνας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button