Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επιδόρπιο με σιμιγδάλι

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για χαλβά με σιμιγδάλι;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι του χαλβά μας, ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του χαλβά μας και τον αφήνουμε στην άκρη. Δεν βράζουμε το σιρόπι μας.
  2. Παίρνουμε το λάδι μας στο τηγάνι μας και όταν ζεσταθεί παίρνουμε τα φιστίκια μας και τα τηγανίζουμε λίγο.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μας και το τσιγαρίζουμε για 15-20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αν θέλετε το χρώμα να είναι λίγο πιο καφέ από εσάς, μπορείτε να το ψήσετε περισσότερο.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη μας στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και τηγανίζουμε για άλλα πέντε λεπτά ανακατεύοντας.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και προσεκτικά πάνω το σιρόπι μας και το ανακατεύουμε. Στο μεταξύ, μιας και το καβουρδίζουμε με ζάχαρη, μπορεί να πάρει συμπαγές σχήμα, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
  7. Όταν αρχίσει να βράζει σιγά σιγά, μπορείτε να μειώσετε λίγο τη φωτιά και να προσθέσετε γάλα αν θέλετε να γίνει λίγο πιο απαλή η γεύση.
  8. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς μας θα αρχίσει να πήζει τραβώντας το σερμπέτι του και μπορείτε να τον σβήσετε όταν έχει στερεή ή υγρή σύσταση, όπως θέλετε.
  9. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 25-30 λεπτά και το μεταφέρουμε στο πιάτο μας. Απολαύστε το γεύμα σας για όσους θα το δοκιμάσουν. ????????????.

Συνταγή χαλβά με σιμιγδάλι με φωτογραφία

επιδόρπιο σιμιγδάλι
επιδόρπιο σιμιγδάλι
επιδόρπιο σιμιγδάλι
επιδόρπιο σιμιγδάλι
επιδόρπιο σιμιγδάλι

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button